Ridicarea de sani (Lifting mamar/mastopexia)

poza articol

Ridicarea de sani sau liftingul mamar sau mastopexia in termeni medicali, reprezinta o interventie chirurgicala de corectare a sanilor cazuti, avind drept scop ridicarea lor la nivelul natural estetic pe torace, precum si schimbarea formei  sanilor si repozitionarea areolei si mamelonului, incercand in acelasi timp sa obtinem simetria lor.
Ridicarea de sani se poate face fie ca atare, fie in asociere cu marirea de sani, in cazul sanilor cu volum redus, fie in asociere cu reducerea de sani, in cazul sanilor cu volum excesiv.
Operatia se efectueaza intotdeauna cu anestezie generala si necesita intre 1-3 zile spitalizare, functie de durata si complexitatea operatiei.
Ceea ce trebuie mentionat este faptul ca interventia de ridicare de sani implica prezenta unor cicatrici date de inciziile efectuate pentru reducerea excesului de piele.

Sunt 3 tipuri de metode chirurgicale de ridicare de sani, care, functie de gradul de ptoza cutanata (cit de cazuti sunt sanii), vor lasa 3 tipuri de cicatrici:

-1) Ridicarea de sani /liftingul mamar cu cicatrice periareolara – este metoda prin care se realizeaza corectia unor sani cu grad redus de ptoza (cadere cutanata), prin excizia unui inel de piele din jurul areolei, lasind in felul acesta o cicatrice doar in jurul areolei. Aceasta cicatrice va fi aproape insesizabila in urmatoarele luni.
In cazul in care este o ptoza mamara mai mare si se doreste si marirea volumului sanilor, este posibil ca, folosind implante mamare, volumul sanilor sa creasca, iar excesul de piele sa fie mai mic, in felul acesta fiind necesara doar corectia periareolara a excesului cutanat, nu si cea verticala (vezi mai jos). Este cazul persoanelor care au sani mici, cazuti, si doresc in acelasi timp cu corectia ptozei si marirea de volum a sanilor.

-2)Ridicarea de sani cu cicatrice verticala, interventie ce se aplica la sanii cu grad moderat de ptoza (cadere), care necesita indepartarea unui exces mai mare cutanat, iar cicatricile care raman sunt periareolare si verticala, de la areola pina la santul de sub san.
In acest caz se poate face si resuspendarea glandei mamare la muschiul pectoral, dindu-i o mai mare durabilitate in timp acestei metode. Cicatricile care raman vor deveni insesizabile in urmatorii 2 ani.

-3)Ridicarea de sani cu cicatrice in T inversat, care se aplica sanilor cu grad mare de ptoza (cadere), caz in care este nevoie a indeparta un exces cutanat mare, care altfel nu ar fi posibil. Aceasta metoda este larg folosita , deoarece este singura care asigura o forma naturala sanilor si are o mare stabilitate in timp. Cicatricile care ramin sunt in jurul areolei, cicatricea verticala de la areola la santul inframamar si cicatricea din santul inframamar. Aceste cicatrici vor deveni insesizabile in urmatorii 2 ani. In cazul in care cicatricea din santul inframamar are tendinta la evolutie inestetica, aceasta se poate retusa dupa 1 an.
Inainte de interventia chirurgicala trebuie sa efectuati un set complet de analize, din care sa nu lipseasca testele de coagulare si echografia mamara. Interventia se va planifica astfel incit sa nu fiti la ciclu, iar recuperarea postoperatorie este de 7-10 zile.
Inainte de interventie este necesara cel putin 1 consultatie cu medicul chirurg, in care veti discuta necesitatea interventiei, amploarea si complexitatea ei, precum si riscurile ce le implica acest tip de operatie.

Exemple:

Caz 1: Ridicare de sani cu cicatrice verticala

poza 2

poza 3

poza 4

Caz 2: Ridicare da sani cu cicatrice in T la 2 luni de la operatie:

poza 5

poza 6

Caz 3: Ridicare de sani cu implante mamare:

poza 7

poza 8

Caz 4: Ridicare de sani cu implante mamare:

poza 9

poza 10

Caz 5: Marire si ridicare de sani cu corectie periareolara:

poza 11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Informeaza-te cu privire la viitoarea ta operatie