Reintinerirea zonei intime la femeile aflate la menopauza (proceduri minim invazive)

Inaintarea in varsta a femeii este asociata cu declansarea unui declin sexual, precum si cu o serie de manifestari datorate scaderii productiei de hormoni, in special estrogeni, care conduc la cresterea depozitelor de grasime viscerala, reducerea mobilitatii, aparitia de riduri si atrofii cutanate, atat la nivelul fetei, cat si in alte zone ale corpului, inclusiv in zona intima; uneori, aceste modificari conduc la scaderea increderii in sine, apoi la depresie, nemultumire in cuplu, conflicte sau apatie.

Principalele modificari care apar la menopauza sunt:

-reducerea placerii sexuale, desi aceasta este influentata de mai multi factori, printre care varsta, modificarile hormonale, starea fizica, starea emotionala.

-modificarile externe din zona intima; reducerea volumului labiilor mari, subtierea sau scaderea tonusului labiilor mici, aparitia senzatiei de uscaciune intima prin reducerea lubrefierii naturale, dureri in timpul actului sexual, toate acestea duc la modificari ale comportamentului psihoemotional in cuplu.

Terapiile de substitutie hormonala pot rezolva doar o parte din problemele aparute o data cu instalarea menopauzei, deoarece dezechilibrul hormonal este reflectat la nivelul tuturor celulelor corpului, iar bio-dezorganizarea este dificil de corectat in timp , mai ales daca se asociaza si alte probleme de sanatate.

Netratata, menopauza poate face ravagii in corpul si mintea femeii.

Efectele sale se pot manifesta sub forma de nefericire in ceea ce priveste aspectul general, pana la depresia  data de pierderea placerii si functiei sexuale, iar uneori, chiar aparitia unor situatii medicale ce necesita tratament chirurgical, cum ar fi prolapsul genital.

Acum sunt numeroase proceduri medicale care pot imbunatati aspectul local dat de menopauza sau chiar de imbatranirea prematura a zonei genitale.

  • Rejuvenarea vaginala este un termen larg pentru toate procedurile chirurgicale sau nechirurgicale care imbunatatesc aspectul natural, cosmetic , al zonei genitale la femei.
  • O multime de femei pot beneficia de aceste proceduri, atunci cand ele considera ca zona respectiva are anumite deficite cosmetice date de nastere,scadere in greutate,  inaintare in varsta , sau menopauza

Prin procedurile estetice putem corecta aspectul labiilor mari (care de obicei sunt reduse ca volum, lipsite de elasticitate, mici), precum si a introitului vaginal si a zonei cutanate perigenitale, ridata si lipsita de tonicitate, dar si uscaciunii vaginale in mucoasa din  partea exterioara a vaginului, amplificarea punctului G.

Aceste proceduri se pot  asocia cu tratament de substitutie hormonala (la indicatia medicului si sub supravegherea nivelurilor hormonale in sange)  sau fitoestrogeni sub forma de suplimente naturale orale sau creme aplicate local.

Cele mai usoare  sunt cele injectabile: tratamentul cu fillere (acid hialuronic special destinat zonei sau alt filler) , precum si tratamentul de bioregenerare cu grasime proprie si plasma imbogatita in trombocite.

TRATAMENTUL CU ACID HIALURONIC SPECIFIC  PENTRU REJUVENAREA  ZONEI VULVO-VAGINALE

Acest tip de tratament are indicatie atunci cand :

-persoanele  sufera de uscaciune vaginala

-sexul este dureros si duce la refuzul partenerului

-aspectul labiilor mari este deprimant

-zona genitala in intregime este cu  aspect distrofic, cu multe riduri si piele subtiata

Acest tip de tratament este unul modern, care foloseste un anumit tip de acid hialuronic pentru refacerea volumului labiilor mari, dar si pentru imbunatatirea aspectului mucoasei introitului vaginal, precum si a intregii zone intime.

Injectarea acestui hialuronic umple corpul labiei mari, refacand volumul acesteia, reda tonusul si elasticitatea sa,corecteaza asimetriile, iar forma de hialuronic  mai usoara se poate injecta si in zona de intrare a vaginului, refacand supletea zonei, asigurand o imbogatire in  vascularizatie, si o umezeala suficienta, necesara actului sexual.

Injectarea se face cu anestezie locala, nu este dureroasa, si se poate face la cabinet, fara a fi nevoie de spitalizare; pacienta isi poate relua imediat activitatea obisnuita , iar activitatea sexuala se poate relua dupa cateva zile.

Tot in aceeasi sedinta se poate face si marirea punctului G , cu usoara anestezie de contact (gel sau crema)

Tratamentul dureaza cam 20-30 minute si efectul se mentine pe o perioada de aproximativ 8-12 luni; asocierea cu  injectarea de gel de hidratare cu acid hialuronic si aminoacizi sau polinucleotide face ca efectul sa dureze mai mult, de asemenea, tratamentul de intretinere cu PRP ajuta la mentinerea aspectului natural , trofic al zonei.

blank

TRATAMENTUL REGENERATIV COMPLEX  CU PLASMA PROPRIE ASOCIAT CU INJECTAREA DE GRASIME PROPRIE

Un tratament regenerativ modern foloseste plasma proprie, care aduce un numar mare de factori de crestere si regenerare locala, imbunatatind microcirculatia locala si metabolismul tisular vulvo-vaginal afecat de varsta sau deficite hormonale.

Plasma din sangele personal poate fi preparata astfel incat sa aiba un continut crescut de trombocite (elemente celulare obisnuite in sange), si se poate injecta singura sau in asociere cu grasime proprie , in scopul revitalizarii tegumentare si revolumizarii labiilor mari, daca acestea sunt atrofice.

Aceste produse sunt usor de obtinut, bineinteles, avand la dispozitie instrumentarul si aparatura specifica necesare, iar din punct de vedere imunologic, sunt sigure, si aduc o cantitate mare de factori de crestere, ceea ce asigura promovarea repararii tisulare, stimularea angiogenezei si reducerea inflamatiei, reducerea ridurilor si a aspectului de piele imbatranita.

Injectarea de grasime proprie face ca tesuturile sa-si recapete volumul pierdut , precum si elasticitatea si consistenta naturala, tanara , a zonei.Asocierea de plasma la grasimea injectata face ca rata de resorbtie a grasimii sa fie cat mai redusa.

 Aceasta metoda de rejuvenare se poate folosi si in cazul atrofiei de mucoasa vaginala, la femeile care au sindrom  genito-urinar dat de instalarea brusca a menopauzei.

Pentru intretinerea aspectului pielii din zona intima, se recomanda tratament de intretinere locala dupa efectuarea procedurilor de rejuvenare, tratament ce consta in sedinte periodice de mezoterapie cu plasma sau alte produse de mezoterapie, asociate cu aplicarea de creme specifice hidratante , precum si seruri cu efect anti-aging , pe o perioada lunga de timp.

La aceste metode de rejuvenare intima, se recomanda  asocierea de substituente hormonale aplicate local si/ sistemic, bineinteles la recomandarea medicului endocrinolog sau ginecolog. 

blank

Localizat in cadrul Fundatiei Victor Babes Bucuresti, cabinetul de chirurgie estetica si rejuvenare intima  va ofera o varietate larga de proceduri de rejuvenare intima, incepand cu cele minim invazive ( injecatbile), pana la cele invazive, de tipul interventiilor chirurgicale de corectie a unor particularitati anatomice speciale, cum ar fi labioplastia, vaginoplastia sau hymenoplastia.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Informeaza-te cu privire la viitoarea ta operatie