Reconturarea gatului – Liftingul de gat (cervical)

Adesea aud pacientele care vin la la consultatii cum descriu dorinta lor de reconturare a gatului: „atunci cand ma uit in oglinda, trag pielea din jurul gatului in sus si in spate, si observ cu satisfactie cat de bine arat, ca in tinerete!”


O curba gratioasa a gatului, impreuna cu un contur armonios al fetei, reprezinta aspectul cel mai placut al chipului unei persoane .
Aplicarea ulterioara a unui machiaj usor poate face ca fata sa arate bine din nou; dar, la nivelul gatului…….aici se vede adevarata varsta!
Procesul de imbatranire a fetei incepe cam dupa varsta de 30-40 ani, si multe persoane incep sa apeleze la metode usoare, nechirurgicale, de stergere a acestor semne: injectii cu botox, cu acid hialuronic, tratamente cu plasma sau grasime proprie, precum si metode neinvazive , tratamentele cu ultrasunete , laser sau radiofrecventa.
Pentru inceput, aspectele de imbatranire ale pielii gatului pot fi corectate cu metode nechirurgicale, efectuate o data, de doua ori sau chiar de trei ori pe an; apoi….devine evident ca aceste metode nu mai pot face fata procesului de imbatranire.
In aceasta situatie, corectia se poate obtine prin liftingul cervical chirurgical.

Liftingul chirurgical al gatului creeaza un gat cu aspect mai neted,indeparteaza depunerea de grasime ce formeaza gusa, indeparteaza excesul de piele care atarna,tonifiaza muschii de sub pielea gatului ce formeaza uneori falduri de „curcan” .

De cele mai multe ori, este nevoie si de imbunatairea conturului facial inferior, de aceea se asociaza aproape intotdeauna, cu un mini-lifting sau chiar lifting mai amplu facial, multe persoane dorind in acelasi timp si imbunatatirea aspectului facial.

Ce metode sunt de reconturare cervicala?
Reconturarea gatului nu este definita printr-o singura tehnica chirurgicala, ci este determinata de necesitatile pacientului, precum si de dorinta sa, de aceea, de cele mai multe ori, interventia chirurgicala imbina mai multe tipuri de proceduri chirurgicale.

Lipoaspiratia gusei
Atunci cand sub barbie se acumuleaza grasime sub forma unui mic depozit adipos, conturul gatului devine inestetic, iar o usoara lipoaspiratie poate reda aspectul frumos al gatului, cu conditia ca pielea si musculatura sa fie tonice, fara relaxare .
Lipoaspiratia indeparteaza doar excesul de grasime, nu are efect asupra pielii lasate, de aceea nu este recomandata decat persoanelor tinere, cu piele elastica si tonica.Pentru cei mai multi pacienti, lipoaspiratia gusei se poate face cu anestezie locala, asociata cu o usoara sedare, dar este mai confortabil a se efectua cu anestezie generala. Dupa interventie, trebuie purtata o contentie elastica sub forma unei cagule cu gat sau chiar un pansament cu fasa elastica , timp de cel putin o saptamana. Pacientul poate sa reinceapa activitatea cam dupa 7-10 zile, cu mentiunea ca serviciul sa nu implice activitati cu efort fizic si/ expunere la soare .

Liftingul chirurgical al gatului
Aceasta interventie este indicata atunci cand este evident excesul de piele, asociat de obicei cu flacciditatea muschilor de sub piele, ce formeaza falduri sau „corzi” la miscarile gatului, iar orice alta metoda nechirurgicala ar esua in a corecta acest aspect.
Interventia de lifting al gatului se realizeaza de obicei sub anestezie generala, si consta in efectuarea unei incizii in spatele urechii, pe sub lobul, precum si o mica incizie sub barbie; in acest fel, se poate inlatura excesul de grasime de sub barbie, se pot repozitiona musculatura de sub pielea gatului (se numesc muschii platysma), care se resuspenda si se cos astfel incat sa desfiinteze aspectul de gusa, si se indeparteza excesul de piele, care se trage in lateral si posterior (excizia se face din pielea din spatele urechii, care, prin intindere, evidentiaza surplusul).
Perioada de recuperare este de cel putin 2 saptamani, iar edemul si vanataile sunt de regula prezente ;de asemenea, senzatia de rigiditate poate fi prezenta pentru o perioada de cel putin 4-6 saptamani, iar senzatia de amorteala poate persista cateva luni, dar aproape intotdeauna este reversibila.

Interventii chirurgicale ce se asociaza de obicei cu liftingul gatului
De foarte multe ori, corectia gatului este incompleta fara corectia fetei, sau cel putin a portiunii inferioare a fetei (aspectul de „falci de buldogi”), de aceea frecvent se asociaza cu miniliftingul fetei sau chiar un lifting mai amplu.
Liftingul fetei poate fi efectuat chirurgical sau, daca este indicat, cu metode nechirurgicale (fire de suspensie).
Alta interventie care frecvent se asociaza cu liftingul chirurgical este blefaroplastia, superioara sau /si inferioara.
Ca orice interventie chirurgicala, aceasta interventie are anumite riscuri si complicatii, aspecte ce vor fi discutate in amanuntime la consultatiile preliminare interventiei.
Liftingul gatului este una dintre cele mai satisfacatoare interventii chirurgicale, deoarece prin indepartarea excesului de piele si grasime de sub barbie, precum si prin retensionarea musculaturii subiacente se poate schimba radical aspectul , spre reintinerirea zonei.

Rezultate
In general, rezultatele unui lifting chirurgical de gat se imbunatatesc in timp, chiar si dupa ce se termina perioada de recuperare chirurgicala. Aspectul optim se va observa cam la 6 luni de la interventie; cicatricile care raman dupa aceasta interventie sunt minime, bine camuflate dupa ureche si sub barbie, apropae insesizabile .
Pentru a obtine rezultate bune, trebuie sa gasiti un chirurg plastician bine antrenat in astfel de interventii, ce lucreaza cu aparatura performanta, intr-un mediu de inalta securitate medicala.

blank
blank
blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Informeaza-te cu privire la viitoarea ta operatie