Marire buze

Scopul acestei interventii este de a recontura si eventual a mari volumul buzelor, de a corecta eventualele asimetrii anatomice ale buzelor, precum si de a estompa ridurile fine de la nivelul buzei superioare ce apar dupa virsta de 40 de ani. Metodele folosite implica mai multe tipuri de substante sau „implante” naturale sau se sinteza.

Adeseori este efectuata in acelasi timp cu alte proceduri cosmetice sau chirurgicale, cum sunt liftingul facial, liftingul de sprincene, rinoplastia, mezoterapia faciala, botox sau corectie de riduri cu fillere.
 Injectarea de substante cu  acid hialuronic

In timpul procedurii de marire de buze medicul va injecta o solutie de acid hialuronic pentru a defini mai bine conturul buzelor si a mari volumul acestora. Acidul hialuronic este o substanta care exista in mod natural in tesuturi, dar care este produsa pe cale industriala sub forma unui gel transparent ce contine polizaharide inalt purificate. Spre deosebire de substantele ce contin colagen(pe care nu le mai folosim azi), are un timp de rezistenta mai lung (intre 4-12 luni, functie de substanta ce se injecteaza) si nici nu apar reactii adverse. Fillerele ce contin acid hialuronic au diferite denumiri comerciale, cum sunt: Restylane, Perlane, Perfect Derma, Juvederm, Hylaform, Puragen etc. Modalitatea de injectare este simpla, nu necesita decit o anestezie locala usoara, nu necesita internare , iar dupa injectare nu sunt complicatii si nici restrictii alimentare sau de folosire a machiajului sau rujurilor.

Marirea de buze prin transfer de grasime

Procedura consta in extragerea de grasime din zone discrete ale corpului unde sunt mici depozite adipoase (regiunea subombilicala, fese, solduri, copase etc.), folosind canule foarte fine, prepararea celulelor adipoase extrase si injectarea in buze cu canule mici, de dimensiunea unui ac de seringa. Toata tehnica se bazeaza pe anestezie locala, nu necesita internare, dar in unele cazuri este necesar un set de analize sanguine  preoperator. Edemul care se dezvolta post-interventie este mai mare decit in cazul fillerelor, dar dispare in 1-2 zile. Transferul de grasime este usor de realizat, foloseste exact substanta naturala a organismului, dar functie de tehnica utilizata  poate fi necesara reinjectarea la o perioada de timp ca urmare a resorbtiei naturale care poate apare.
Riscurile ce pot apare ca urmare a maririi de buze, perioada de recuperare si costurile
Riscurile maririi de buze sunt in general mici. In timpul injectarii pot apare mici puncte de singerare, uneori o usoara durere la intepatura si edem care dureaza pina la citeva ore. Totusi, edemul se reduce intr-o perioada scurta de timp, iar eventualele vinatai minuscule ce pot apare se pot masca cu ruj in zilele urmatoare.
Alte riscuri implica infectia (de obicei medicul va recomanda un antibiotic timp de citeva zile), o usoara senzatie de discomfort in primele zile, o amorteala tranzitorie , senzatia de nodozitate (dispare dupa un masaj mai ferm), sau aspect asimetric (necesita retusare ulterioara).
Aproape in toate cazurile, pacientele sunt satisfacute de aspectul dat de procedura de marire de buze cu filleri faciali sau transfer de grasime.
Pretul este functie de costul produsului folosit, incepind de la 200 euro pina la 450 de euro; in cazul folosirii transferului de grasime costul variaza intre 200 si 400 euro, functie de metodele necesare extragerii grasimii.
Pentru mai multe informatii ,accesati pagina despre fillerele injectabile.

INSTRUCTIUNI POSTOPERATORII

Pentru refacerea cit mai rapida dupa interventie:
•    Folositi aplicatii reci pe buze in primele 48 de ore.
•    Nu folositi fond de ten sau ruj in primele 12 ore.
•    Limitati vorbitul si mestecatul de guma in primele 48 h.
•    Limitati risul in hohote in prima saptamina
•    Nu dormiti pe burta in prima saptamina sau cu fata in perna.
•    Evitati eforturile intense in primele 3-4 zile.
•    Pastrati buzele curate in prima saptamina pentru a evita aparitia infectiei.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Informeaza-te cu privire la viitoarea ta operatie