Minilifting cu suspensie craniala (MACS LIFT)

poza 1
Scopul interventiei de minilifting facial este de a ridica pielea cazuta de la nivelul obrajilor si gatului, de a diminua sau chiar netezi santurile sau  ridurile obrazului si in general, de a crea un contur facial mult mai frumos, dand aspect mai tanar fetei.
Spre deosebire de liftingul clasic, aceasta metoda este mai putin invaziva,riscurile sunt mai mici, iar recuperarea este mult mai rapida. Desi nu corecteaza ridurile din jurul ochilor sau din jurul gurii, asocierea cu alte proceduri ( injectarea de grasime sau hialuronic) in aceesi sedinta poate aduce imbunatatiri substantiale ale aspectului fetei.
Aceasta metoda se poate aplica tuturor pacientilor care au indicatie de lifting clasic, dar rezultatele vor fi mult mai bune la pacientii care au 40-50 de ani si un tonus mai bun al pielii.Rezultatul acestui tip de lifting este intotdeauna un aspect natural al fetei, cicatricile sunt mult mai reduse, iar de-a lungul vietii procedura se poate repeta fara modificarea formei naturale a fetei.
lifting 2
ligting 1

 

Interventia se poate realiza sub anestezie locala cu usoara sedare, sau anestezie generala.Interventia incepe in general cu o usoara lipoaspiratie a zonei gatului ( atunci cand sunt depozite adipoase sub barbie) si in zona falcutelor, folosind canule foarte fine, care nu lasa cicatrici; grasimea aspirata de obicei nu se arunca, ci se foloseste pentru umplerea santurilor nazolabiale sau mentoniere sau santurile lacrimilor.Extragerea unei cantitati mici de grasime de sub zona barbiei deja face ca zona gatului sa devina mai supla si mai neteda, imbunatatind aspectul gatului.

lifting 3

Miniliftingul incepe cu o incizie plasata in fata urechii, ce se prelungeste pe langa linia de implantare a parului spre perciuni, cam 1-2 cm, pielea se ridica pe o suprafata mica a fetei, apoi se pun doua-trei fire de  suspensie a sistemului musculoaponevrotic superficial al fetei (SMAS), realizand astfel suspendarea tesuturilor cazute  si fixarea profunda in zona temporala. Aceasta suspendare are rolul de a intinde zona cazuta a gatului si defineste marginea madibulara, ridica partile moi ale obrajilor si creeaza aspectul de marire si ridicare a pometilor, netezeste aspectul pielii, readucand volum sub pielea fetei din etajul mijlociu.
Excesul de piele care a fost ridicata in sens vertical  prin atasamentele sale la partile profunde ale fetei(SMAS), se indeparteaza in zona inciziei, iar apoi pielea se coase cu fire fine, astfel incat cicatricea va fi abia vizibilain decurs de cateva luni.
lifting 4

Aceasta interventie se poate efectua impreuna cu corectia pleoapelor- blefaroplastie, iar desi recuperarea va fi mai lunga, efectul va fi unul extrem de bun, prin efectul deosebit de intinerire pe care il dau cele doua proceduri asociate.
Timpul de recuperare dupa o astfel de interventie este de 10-14 zile, spre deosebire de liftingul clasic, cand recuperarea este de aproximativ  o luna.
Inainte de interventie trebuie sa stabiliti cu medicul dvs. Cel putin o consulatie, in care va va explica in ce consta procedura , care sunt riscurile posibile, ce analize trebuie sa faceti preoperator si care este momentul optim de a realiza aceasta interventie.
lifting 6
 
 
 
 
 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Informeaza-te cu privire la viitoarea ta operatie