Liftingul cu fire resorbabile- cea mai buna metoda de reintinerire faciala

LIFTING FACIAL SI CERVICAL
Daca aveti o anumita varsta si va uitati bine in oglinda zi de zi, ati observat probabil semnele incipiente sau mai avansate de  imbatranire, ca de exemplu, adancirea santurilor naturale si apartia unor riduri noi, subtierea pielii si tendinta de cadere in special la nivelul obrajilor, aparitia de vai si depresiuni care modifica aspectul natural si armonios al fetei care poate fi inca tanara.

Bineinteles ca imbatranirea este un proces care nu poate fi evitat, dar poate fi facut sa avanseze mai incet, fara a apela la interventii chirurgicale dificile, cu riscuri mai mari si perioade de recuperare mai lungi, ci doar folosind metode nechirurgicale si produse de inalta calitate.

Cea mai complexa  metoda de rejuvenare faciala este liftingul cu fire bioresosrbabile, care, pentru un efect complet de intinerire, este asociat de obicei si cu alte proceduri nechirurgicale in aceeasi sedinta sau in sedinte separate inainte sau dupa aceasta procedura.

 

Deci, ce este aceasta procedura?

Liftingul cu fire PDO este cel mai nou tip de tratament anti aging, nechirurgical, cu scopul de a restaura aspectul armonios al fetei prin ridicarea zonelor cazute, ameliorarea conturului facial natural si restructurarea pielii prin stimularea productiei de colagen, elastina si vase de sange.

Acest efect de ridicare se realizeaza prin insertia unor fire resorbabile sub piele, fire care au un sistem de ancorare  ce ridica tegumentul si modeleaza conturul naturl al fetei; aceste fire se absorb in mod natural intr-o perioada de aproximativ 1-2 ani.

blank

In momentul in care incepe absorbtia acestor fire, se declanseaza si procesul de productie de colagen, deci si de rejuvenare.

Aceste fire se pot implanta pentru a ridica obrajii in partea inferioara a fetei, pentru a ridica pometii, pentru a ridica sprancenele, pentru a corecta gatul si liniile marionetelor.

blank

Procedura se realizeaza cu anestezie locala, iar timpul necesar variaza intre 30 minute si 2h, functie de tipul de fire si de numarul de fire necesar, precum si deprocedurile asociate care se pot efectua in aceeasi sedinta ( botox, hialuronic, mezoterapie, vampir etc.)

Pacientii se pot intoarce la activitatile obisnuite, iar perioada de recuperare este foarte scurta.

Efectul de ridicare este direct proportional cu numarul de fire implantate, dar depinde si de tipul de fire care se monteaza; firele PDO au diferite grosimi si sisteme de ancorare, iar cele cu sistem de ancorare mai complex, desi sunt mai scumpe, sunt si mai eficiente ( de exemplu, fire PDO tip 6D).

Cat dureaza efectul acestor fire?

Imediat post procedura se observa efectul de lifting , apoi, aspectul se imbunatateste pe parcursul urmatoarelor 2-6 luni, deoarece aceasta este perioada in care se realizeaza productia de colagen indusa de aceste fire. Efecul acestui lifting poate persista pana la 2 ani, dar depinde si de alti factori care tin  varsta pacientului, de calitatea pielii, de  gradul de aging cu care a venit, precum si de numarul de fire inserate si de procedurile asociate.

Este procedura de reintinerire care dureaza cel mai mult, din toate cele cunoscute, cu exceptia celor chirurgicale.

Aceste fire formeaza un suport de sustinere a tesuturilor faciale, ca urmare a producerii de colagen pe structura acestor fire, astfel incat, atunci cand firele sunt resorbite total, structura de colagen ramane si sustine in continuare tesuturile faciale; din nefericire insa, procesul de imbatranire avanseaza, nu sta pe loc, de aceea, dupa o perioada de aproximativ 2 ani se recomanda refacerea procedurii, dar este posibil a fi montate mai putine fire decat initial.

blank

Combinarea a cel putin 2 tipuri de fire ( suspensie si rejuvenare), precum si asocierea altor proceduri ( botox, vampir, mezoterapie,radiofrecventa, etc), se obtine si o imbunatattire a tonusului pielii, inchiderea porilor, intarirea dermului, iar acest efect este cel care da aspectul de piele tonica si stralucitoare.

blank

Complicatiile care pot apare in cursul acestui tip de tratament sunt rare, mai ales daca procedura este efectuata de un medic cu experienta. Totusi, dupa procedura va puteti astepta la efecte secundare care pot apare dupa orice injectare ( edem discret, vanatai mici, senzatie de tractiune la nivelul fetei), dar dupa cateva zile acestea dispar.

Toate detaliile necesare vor fi date de medic la consultatie, iar stabilirea planului terapeutic se va face personalizat, functie de necesitatile si dorintele personale ale pacientului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recomandate

Informeaza-te cu privire la viitoarea ta operatie