Ginecomastia (sanii mari la barbati)

poza 1
Prin ginecomastie se intelege marirea sanilor la barbati, creând astfel disconfort estetic si psihic.
 
Poate apare la orice virsta, avind drept cauze fie modificari hormonale, fie mostenire genetica, fie urmarea utilizarii unor medicamente sau in cazul unor afectiuni sistemice, ca simptom auxiliar.
 
De cele mai multe ori determina disconfort emotional si pierderea increderii in sine; unii barbati sunt jenati in efectuarea unor anumite activitati fizice, in purtarea unor haine sau chiar in realizarea cu incredere a unor momente intime.
 
Ginecomastia se poate caracteriza prin:
 
-depunere localizata de grasime
-dezvoltare glandulara exagerata
-o combinatie intre cele doua situatii
-poate fi unilaterala sau bilaterala
 
Este indicata interventia chirurgicala pentru cei care doresc imbunatatirea imaginii corporale la dorinta lor, nu a altor persoane si nici pentru a incerca sa aiba o imagine ideala.

Aceasta inseamna ca sunteti un candidat ideal daca:
 
-aveti o greutate relativ normala si sunteti stabil psihic;
-aveti asteptari realiste;
-aveti virsta peste 18 ani (se presupune ca se stabilizeaza dezvoltarea sanilor pina atunci);
-sunteti convinsi ca sanii dvs sunt prea mari pentru un barbat.
 
Ce se intimpla in timpul interventiei de corectie a ginecomastiei?
 
Interventia de corectie a ginecomastiei este denumita tehnic mamoplastie de reductie, prin aceasta reducindu-se volumul sanilor,reusind aplatizarea lor si imbunatatind aspectul pieptului. De cele mai multe ori, aceasta se realizeaza prin lipoaspiratie.In cazurile in care este nevoie de reductie mare, se scoate si glanda mamara, cu sau fara excizie de piele, lasind un contur frumos al pieptului, acesta capatind linie barbateasca.
In cazul lipoaspiratiei, cicatricile ramase sunt minime, de citiva mm, aproape invizibile, in citeva puncte. (vezi mai jos)
poza 2
 
In cazul exciziei, cind trebuie scoasa si glanda mamara, cicatricile care ramin sunt in jurul areolei, iar daca este nevoie de indepartarea excesului de piele, atunci cicatricile ramase sunt in jurul areolei si o linie ce traverseaza sanul; de cele mai multe ori, acestea vor deveni in urmatorii 2 ani aproape invizibile, putind fi mascate uneori si de pilozitatea existenta in zona.(vezi imagini mai jos).
poza 3
 
Interventia se realizeaza cu anestezie generala, iar spitalizarea dureaza intre 1-3 zile, functie de amploarea interventiei; dupa interventie este bine sa purtati un corset special timp de cel putin 1 luna, pentru rearanjarea tesuturilor. Rezultatul interventiei este definitiv, in sensul ca riscul de refacere a volumului sanilor este inexistent.
 
Activitatea uzuala puteti sa o reluati dupa maximum 1 saptamina.
 
Galerie foto inainte dupa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Informeaza-te cu privire la viitoarea ta operatie