Rinoplastia

RINOPLASTIA – Chirurgia estetica a nasului

Rinoplastia este ceea ce in termeni uzuali defineste chirurgia nasului.
Reprezinta o interventie chirurgicala ce are ca scop imbunatatirea aspectului, dimensiunilor si , uneori, a fuctiei nasului.
Rinoplastia poate fi realizata fie in scop estetic (remodelarea nasului pentru imbunatatirea aspectului sau), fie in scop reconstructiv (corectarea defectelor din nastere, a defectelor aparute dupa traumatisme sau dupa alte interventii chirurgicale).
 
Considerata in general o interventie in scop cosmetic, poate fi efecuata pe orice persoana care este nemultumita de aspectul nasului, dar care are asteptari naturale, adaptate fizicului persoanei respective.
 
In cadrul operatiei de rinoplastie de multe ori se pot corecta deficite de respiratie datorate deviatiei de sept, foarte frecventa in populatie, deviatie care poate fi dobindita in urma unor traumatisme sau care este prezenta din nastere; in acest caz, rinoseptoplastia devine o interventie chirurgicala ceva mai complexa, dar cu sanse mari de reusita atunci cind se efectueaza in aceesi sedinta operatorie atit deviatia de sept, cit si corectia estetica a piramidei nazale si virfului nazal. Rolul acestei interventii este de a obtine un atit un aspect armonios al nasului in contextul intregului aspect facial, cit si obtinerea unei respiratii bune, nedeficitare.
 
Prin rinoplastie se poate corecta marimea nasului, se poate indeparta cocoasa osteocartilaginoassa, se poate subtia virful nasului si ingusta piramida nazala, precum se poate si indrepta deviatia de sept.
 
De cele mai multe ori, operatia de rinoplastie imbunatateste mult aspectul fizic al persoanei respective, chiar la corectii mici.
Operatia de rinoplastie se efectueaza intotdeauna sub anestezie generala, aceasta oferind confort atit pacientului cat si chirurgului; se poate efectua fie „deschis”, cu prezenta unei mici cicatrici imediat sub virful nasului, cicatrice care in timp ve deveni aproape insesizabila, fie „inchis”, cind taieturile se fac numai in interiorul nasului, dar in care caz nu se pot efectua decit corecturi mai mici., mai ales la nivelul piramidei osoase, nu si la virful nasului.
 
Dupa interventia chirurgicala, nasul va fi pansat atit pe interior, cit si pe exterior, iar respiratia se va face pe gura timp de 1-3 zile; zona nazala va fi umflata si vor apare vinatai car vor dispare in 7-10 zile, functie de amploarea interventiei si de tipul de reactie al fiecarei persoane.
 
Recuperarea postoperatorie este de maximum 2 saptamini, iar eforturi fizice intense se pot incepe dupa cel putin 1 luna.
Detaliile interventiei de rinoplastie se stabilesc la consultatie, functie de aspectul nasului ce se doreste corectat, precum si de posibilitatile de corectare chirurgicala.
Cei mai buni candidati pentru rinoplastie sunt pacientii care cauta imbunatatirea aspectului nasului, nu perfectiunea.
 

Fotografii rinoplastie:

Comentarii

  1. Pingback: Corectia pleoapelor cazute – Blefaroplastia « Operatii chirurgie estetica - Dr. Banacu Luminita, specialist chirurgie estetica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Informeaza-te cu privire la viitoarea ta operatie