Ridicare si marire sani

Ridicare si marire sani

ridicare si marire sani

Operatia de marirea sanilor, denumita si mamoplastie de augmentare, este o operatie estetica destinata tuturor femeilor care doresc sa-si mareasca sanii, sa le dea fermitate si senzualitate. Ridicare si marire sani.

Procedura de marire a sanilor creste considerabil increderea in sine si,cum aceasta este o conditie esentiala pentru sanatatea si reusita noastra in viata ar trebui sa fie o prioritate pentru orice femeie care se adreseaza in acest scop esteticianului. Ridicare si marire sani.

Care femeie poate beneficia de operatia de marire de sani?

Interventia se adreseaza femeilor care sunt in urmatoarele situatii:

-daca sanii dumneavoastra nu au avut niciodata volumul pe care vi l-ati dori

-daca ati avut sani frumosi, fermi si cu volumul care va placea,dar in timp, datorita scaderii  in greutate, sarcinii si alaptarii sau odata cu inaintarea in varsta sanii au pierdut forma si fermitatea initiala, avand in prezent un aspect usor cazut; in cazul in care sanii sunt foarte cazuti, se poate efectua ridicarea sanilor, cu sau fara marire.

-daca aveti sani asimetrici, cu volum mai mic sau mai mare care poate fi echilibrat prin introducerea de implante cu marimi diferite

-daca sanii au un aspect tubular, situatieadeseanerecunoscutacafiindusor de corectat cu implantemamare.

Indiferent care este motivul pentru care va doriti o interventie de marire sani, decizia trebuie sa va apartina. Nu este indicat sa faceti operatia pentru a va multumi partenerul sau pentru a incerca sa va schimbati viata doar aratand altfel; interventia va va schimba modul in care aratati dar este necesar sa aveti asteptari realiste.

Implantele de silicon: informatii, studii, teorii

Materialul din care sunt confectionate protezele este siliconul, material care datorita biocompatibilitatii sale este cel mai des folosit pentru implanturile medicale. In afara de confectionarea protezelor pentru san, siliconul are multe alte intrebuintari in medicina : fire de sutura, strat de protectie pentru valvele artificiale pentru inima, proteze de silicon pentru pacienti cu afectiuni ortopedice. In urma cu aproximativ 12 ani a existat suspiciunea ca exista o legatura intre protezele de silicon si doua boli specifice :cancerul mamar si boala autoimuna. Ridicare si marire sani.

Teoria ca siliconul ar putea cauza boala autoimuna este gresita, aceasta fiind demonstrata de numeroase teste facute pe grupuri de femei cu implante. Studiile clinice au demonstrat ca nu exista nici o legatura intre implantele de silicon si cancerul mamar. Ridicare si marire sani.

Exista mai multe tipuri de implanturi – proteze mamare. Proteza este alcatuita dintr-un invelis de cauciuc siliconic, triplu stratificat si din continutul interior al implantului. Acesta din urma poate fi ser fiziologic sau gel siliconic. Ridicare si marire sani.

Implantele cu gel siliconic necesita experienta din partea chirurgului pentru a obtine efectul de marire si simetria dorita. In cazul putin probabil al ruperii, gelul siliconic nu iese din invelis datorita coezivitatii gelului, si astfel nu intra in contact cu tesuturile. Aceste proteze au o rezistenta mult mare mare in timp fata de implanturile umplute cu ser fiziologic, preconizata de firmele producatoare la cel putin 10 ani. Ridicare si marire sani.

Un implant de silicon nu trebuie schimbat obligatoriu dupa un anumit interval de timp, ci doar daca intervine o problema legata de integritatea lor, de modificare a tesutului mamar sau la dorinta pacientei. Ridicare si marire sani.

Riscurile interventiei de marire de sani cu implante de silicon

Nu exista operatie care sa nu implice un risc. Riscurile trebuie discutate amanuntit cu chirurgul si cu medicul anestezist, inainte de operatie. In afara riscurilor pe care orice anestezie generala le implica, pot aparea infectii, hematoame si cicatrice inestetice. Ridicare si marire sani.

Cea mai intalnita problema in legatura cu aceasta interventie este contractura capsulara (tesutul conjunctiv face o capsula in jurul implantului care incepesa se stranga). In formele mai avansate, trebuie reintervenit si schimbat sediul protezei (daca a fost pusa in fata muschiului pectoral, este mutata in spatele acestuia). De multe ori trebuie schimbata si proteza. Este o complicatie care nu tine de tehnica chirurgului si calitatea protezei ci de reactia particulara a pacientei. Ridicare si marire sani.

Unele femei spun ca sfarcurile au o hipers au hipoestezie (hiper sau hiposensibilitate). Se pot intalni suprafete mici de amorteala in apropierea inciziei. Aceste simptome dispar de obicei in timp, dar pot fi si permanente. Ridicare si marire sani.

Pacienta care s-a hotarat sa faca un implant mamar va face un consult preoperator cu cel putin o saptamana inaintea operatiei. Se vor stabili astfel volumul final al sanului, modelul protezei (implant silicon sau implant cu serfiziologic) si calea de introducerea acesteia, precum si setul de analize si investigatii necesare preoperator. Ridicare si marire sani.

Ce trebuie sa faceti inainte de operatie?

Indicatii preoperatorii

•inainte de operatie, trebuie efectuata o mamografie sau ecografie mamara;

•nu mancati si nu beti nimic dupa miezul noptii inaintea operatiei;

•este interzisa administrarea aspirinei si a medicamentelor ce o contin, cu 2 saptamani inainte de operatie;

•de regula, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;

•trebuie sa anuntati chirurgul si medical anestezist daca aveti problem medicale (tensiune, problem vasculare, infarct, diabet, problem pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);

•trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;

•evitati sa va expuneti in exces la soare inainte de operatie;

•nu urmati o dieta stricta inainte de operatie deoarece poate intarzia vindecarea;

•daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata;

Operatia are loc sub anestezie generala si necesita o spitalizare de pana la 22-24 ore. Revenirea la viata sociala are loc in 3-5 zile, iar reluarea activitatii profesionale se face in 5-7 zile.

Un implant cu silicon  se poate introduce:

-periareolar – incizie la limita dintre tegumentul deschis la culoare si a celui mai inchis al areolei, in partea inferioara; implantul de san se introduce in spatele glandei mamare sau in spatele muschiului mare pectoral;

Avantajul introducerii unui implant prin metoda periareolara este cicatricea bine mascata de areola mamara, precum si riscul scazut al unui hematom

-submamar – incizie in santul submamar, proteza se introduce in spatele glandei mamare sau in spatele muschiului mare pectoral.

Avantajul metodei este simetrizarea aproape perfecta a pozitionarii santurilor submamare si riscul scazut de formare a unui hematom, cicatricea fiind foarte putin vizibila in timp si ascunsa in santul submamar.

Scoaterea firelor se face la cca. 14 zile de la interventie, toaleta zilnica trebuie facuta atent pentru a nu uda pansamentul. Timp de 1-3 luni trebuie purtat sutien permanent.

Activitatile sportive pot fi reluate la doua luni si jumatate. Expunerea la soare a zonei trebuie evitata pentru o perioada de un an, pentru a nu se produce pigmentarea cicatricilor.

Recuperarea postoperatorie

Durerea postoperatorie este de intensitate mica la pacientele care au implantele plasate subglandular; pacientele cu implantele localizate submuscular prezinta o recuperare mai lenta iar durerile sunt de intensitate mai mare. Oricum, in ambele cazuri vi se va prescrie medicatie impotriva durerii pe care o veti lua in primele 2-3 zile daca va fi necesar.

Dusul este permis incepand cu a doua zi dupa extragerea drenurilor de aspiratie, dar va trebui sa aveti grija sa uscati pansamentele speciale care vor acoperi suturile cu un uscator de par.

In primele 4 saptamani postoperator veti purta zi si noapte o bustiera speciala care va va sustine sanii si va facilita procesul de vindecare, urmand ca in urmatoarele4  saptamani sa o folositi doar in timpul zilei.

Puteti relua activitatile obisnuite de a 3a  zi post operator daca nu presupun realizarea de efort fizic. Aceasta restrictie de efort va fi valabila pentru 3 saptamani, timp in care va trebui sa aveti grija la efectuarea miscarilor ample ale bratelor care vor pune in tensiune sanii si vor determina aparitia unor dureri usoare.

Nu este necesara extragerea firelor de sutura, acestea fiind resorbabile.

Nu uitati:

Alegerea tipului de implant si a marimii acestuia poate fi uneori dificila pentru dumneavoastra;  in acest caz, decizia o veti lua dupa ce veti discuta in amanuntime cu medicul dvs. despre multiplele posibilitati  de marime, ce va vine cel mai bine si care forma si marime va avantajeaza. In acest fel, va va fi mult mai usor sa va imaginati dimensiunea pe care o vor avea sanii post operator. Nu uitati, scopul maririi sanilor ar trebui sa fie obtinerea unui bust cu aspect natural, in armonie cu marimea toracelui si inaltimea dvs.

Aflati cum puteti beneficia de aceasta interventie.  Programati-va pentru o consultatie la Dr. Banacu.

Fotografii

 

Pareri ale pacientilor:

17.09.2014, Pacienta din Judetul Bacau:
In urma cu aproximativ o luna , am suferit o intervenție chirurgicală de mărire a sânilor , respectiv una de liposuctie. Sunt extrem de multumita de rezultate , pana in momentul de fata. O recomand cu mare încredere pe doamna doctor Banacu, pentru orice intervenție doriți, este foarte rabdatoare si comunicativa, va corespunde cu siguranță tuturor doleantele dumneavoastră.

Articole recomandate

Informeaza-te cu privire la viitoarea ta operatie