Lipoaspiratia si Liposculptura – Liftingul de fese brazilian


Lipoaspiratia si liposculptura sunt interventii estetice care au ca scop indepartarea grasimii in exces din anumite zone ale corpului. Grasimea se poate acumula in unele zone ale corpului, dand un aspect inestetic si nedorit, si, uneori, chiar daca se tine o dieta stricta si se fac excercitii sportive indelungate, tot nu se poate obtine aspectul dorit.

Lipoaspiratia este interventia de indepartare a tesutului gras din zone bine delimitate ale corpului, pe cand liposculptura este o asociere intre indepartarea grasimii pe zone mai extinse ( de obicei circular pe corp), dar si introducerea ei in zonele unde este nevoie de mai mult volum, ca de exemplu in fese sau sani.

Rezultatul final este obtinerea unui contur corporal mai fin, cu linii armoioase, sugerand aspectul unui corp feminin sau masculin cat mai aproape de perfectiune. Aceste interventii sunt din ce in ce mai solicitate, deoarece suntem in era in care obtinerea perfectiunii este o dorinta din ce in ce mai stringenta, si, cu ajutorul echipei noastre, realizabila.

Cele mai noi tehnici pentru lipoaspiratie se bazeaza pe doua metode: tehnica tumescenta si folosirea circuitului inchis steril de recoltare si filtrare a grasimii in cazul folosirii acesteia pentru marire de fese sau sani .

Tehnica tumescenta consta in infiltrarea de lichid in zona ce urmeaza a fi aspirta, lichid ce contine medicamente cu rol de a reduce durerea postoperatorie si de a minimaliza pierederea de sange si aparitia de vanatai; aceste medicamente sunt foarte sigure in ce priveste dozele si toxicitatea lor , care sunt foare reduse; infiltrarea de volume mari de lichide in zona de lipoaspiratie nu numai ca face lipoaspiratia mult mai usoara si mai rapida, dar o face mult mai sigur asi mai usoe de suportat.

Prin liposculptura, chirurgul plastician este focalizat pe indepartarrea meticuloasa si precisa a tsutului adipos din anumite zone , cu scopul de a redefini contururile corporale in cel mai inalt grad. Aceasta tehnica ca folosesteun instrumentar special, care consta in canule ( tuburi inchise la capat, care au pe traseu mai multe orificii prin care este grasimea aspirata), canule care au dimensiuni diferite, in ordine descrescatoare, pornind de la 4mm pana la 2 mm. Cu aceste canule si sistemul de aspiratie in vid se obtine indepartarea grasimii cu definirea unor detalii de contur corporal cu mare fidelitate; practic, prin liposculptura se realizeaza conturarea artistica a conturului corporal, care altfel nu s-ar fi putut obtine prin nici un fel de sport sau dieta.

Interventia chirurgicala dureaza cel putin 2h, uneori chiar mai mult, functie de cat de mult se doreste reconturarea; este absolut necesara anestezia generala si spitalizarea de cel putin o zi.

Daca liposculptura se face pe portiuni mici- de exemplu, doar gambe, atunci se poate folosi anestezia locala.

In ce priveste recuperarea, multi oameni sunt absolut surprinsi de cat de putin doare dupa interventie, iar durerea este de cele mai multe or ica cea din  febra musculara dupa efort fizic, si trece foarte repede la analgezice usoare .

Deoarece la inceputul interventiei se infiltreaza cantitati mai mari de fluide, acestea se vor resorbi in urmatoarele saptamani, astfel ca dupa operatie zona va fi mai umflata si uneori chiar pot apare unele scurgeri usoare de lichise seroase in pansament in primele zile.

Purtarea unui corset elastic este absolut necesara, cel putin 4-6 saptamani postoperator, acesta ajuntand nu numai la reducerea edemului postoperator, dar si la rearanjarea pielii pe noul contur corpoaral si evitarea formarii de pliuri nenaturale.

Riscurile interventiei sunt reduse, dar pot include cele cunoscute pentru orice interventie chirurgicala- sangerare, infectie, formare de cicatrici inestetice, aparitia de mici neregularitati cutanate;toate detaliile legate de interventie si recomandarile postoperatorii vor fi discutate la consultul preoperator cu medicul plastician.

Rezultatele obtinute prin lipoaspiratie si liposculptura sunt deosebit de satisfacatoare si transformatoare; pentru multe persoane s-au obtinut rezultatele pe care si le-au dorit in visele lor.

Dar, sa nu uitam ca fiecare persoana are anumite particularitati anatomice , metabolice , si de vindecare, si nu toate persoanele pot deveni atat de suple si frumoase pe cat isi doresc, atunci cand inchipuirea lor atinge sa fie staruri de cinema.

Este usor sa fii frumos, este greu sa ajungi asa!

 

LIFTINGUL DE FESE BRAZILIAN  ( FESE BRAZILIENE)

blank

Aceasta interventie este una foarte moderna prin care se face o liposculptura a abdomenului si trunchiului, iar grasimea se recolteaza in recipiente sterile inchise, apoi se trece prin filtre speciale  ca sa se separe de ser si resturile de grasime topita, iar concentratul de tesut adipos este transferat prin injectare tip 3D la nivelul feselor, realizand o frumoasa volumizare si ridicare in acelasi timp.

Aceasta interventie a devenit din ce in ce mai solicitata, deoarece multe persoane fie sunt cu defcit genetic de volum fesier, fie  au tinut o  cura de slabire  si raman cu mici depozite adipose rebele la dieta si sport, dar, in acelasi timp, fesele s-au redus in volum si chiar au cazut, conturul posteriorului fiind aplatizat inestetic.

Este o interventie estetica cu mare succes si foarte populara in ultimii ani; este solicitata in special in Brazilia, tara unde aspectul posteriorului este foarte important, deoarece multe personalitati artistice poarta haine mulate sau mini, sau costume speciale de dans in timpul festivalurilor de samba

.Acum , si in Europa , aspectul corporal devine din ce in ce mai important si chiar necesar in toate domeniile, atunci cand se pune problema deobtinere a unui job sau de promovare.

Primul lucru pe care trebuie sa il intelegem atunci cand vorbim despre liftingul brazilian este faptul ca nu se folosesc taieturi mari, ci doar incizii de cativa mm, cat intra canulele de lipoaspiratie / lipoinfiltrare.

In al doilea rand, umplerea se face cu grasimea proprie, care este un material sigur, la care nu se poate sa apara nici un fel de reactie de respingere, care de obicei este in cantitate suficienta , si asigura si formarea unor fese pline, de consistenta naturala.

In al treilea rand, lipoaspiratia  care se face circular la nivelul trunchiului, impreuna cu marirea de fese, creeaza un contur corporal cat mai aproape de idealul de frumos. Cu cat se injecteaza o cantitate mai mare de tesut adipos, cu atat rezultatul final va fi mai frumos.

Singura problema pentru unele paciente ar fi ca acestia nu au intotdeauna suficiente zone din care sa se recolteze grasime; de aceea, la aceste paciente , se va pune in discutie folosirea unor metode combinate, de suspensie cu fire  bioresorbabile si grasime a feselor ( mult mai bune decat metoda de marire de fese cu implante fesiere sau injectarea de substante nonself).

Recuperarea dupa o astfel de interventie este ca si la lipoaspiratie, de la cateva zile pana la o saptamana. Dupa interventie , trebuie purtat un corset elastic special, care sa cuprinda si sa sustina si zona de fese; postoperator este bine de evitat plasarea in sezut timp de cateva zile, pana la o saptamana, pentru a nu risca deranjarea formei initiale a feselor.

Riscurile liftingului brazilian sunt aceleasi ca si la lipoaspiratie, iar acestea vor fi discutate cu medicul plalstician la consultatia preoperatorie.

In ce priveste resorbtia de tesut adipos care apare in mod natural, cel putin 70% din grasimea injectata, va ramane in zona fesiera, si doar 30% se absoarbe; pentru a reduce rata de resorbtie, se foloseste acum procedura de combinare a grasimii injectate cu plasma imbogatita in trombocite ( recoltata de la aceeasi persoana, in timpul interventiei), ceea ce scade procentul de resorbtie la 10-20%. Desigur, cat de multa grasime va ramane in fese depinde si de stilul de viata a fiecarei persoane , fumatorii fiind in general mai afectati ; chiar daca rata de resorbtie la unele persoane este discret mai mare, rezultatele obtinute sunt extrem de satisfacatoare la toti pacientii, indiferent de varsta , sex si dimensiuni.

Caz 1:
blank

Caz 2:

blank

Caz 3:

blank

Articole recomandate

Informeaza-te cu privire la viitoarea ta operatie