Corectia barbiei

CORECTIA BARBIEI – mentoplastia 

Corectarea chirurgicala a barbiei este o metoda de modelare a barbiei prea putin definite, in scopul imbunatatirii aspectului portiunii inferioare a fetei, atit la vederea din fata cit si la vederea din profil. Uneori, insa, barbia este mult prea evidenta, alungind  prea mult fata, caz in care trebuie facuta o corectie de reducere.
Pentru corectia in scopul maririi mentonului se folosesc implante de menton, iar daca este necesara reducerea, o mica portiune de os este indepartata.

INTERVENTIA CHIRURGICALA

Inainte de interventie veti avea  o consultatie cu medicul, in scopul informarii asupra celor mai bune metode de corectie a aspectului fetei dvs. De cele mai multe ori, se poate vorbi de o interventie combinata, fiind necesare corectarea nu numai a barbiei in sine, ci si lipoaspiratia gusei de  la nivelul gatului, sau corectarea nasului, sau corectarea buzelor. La consultatie veti decide impreuna cu medicul alegerea metodelor corectoare, toate aceste corectii realizindu-se de obicei in aceeasi etapa operatorie.
Inainte de interventie vi se va da o lista de analize de facut, precum si o radiografie de menton, pentru a evalua aspectul osos al mentonului.
Interventia chirurgicala este efectuata sub anestezie generala si poate necesita o noapte de spitalizare.
In cazul in care corectia barbiei necesita un implant, medicul va va face masuratorile pentru a alege corect dimensiunile acestuia. Implantul de menton se poate introduce fie prin incizie intraorala (prin gura), fie prin incizie submentoniera, in cazul in care se efectueaza in acelasi timp si alte interventii faciale (lipoaspiratie sau lifting facial).
In cazul in care aveti barbia prea evidenta, atunci incizia se face prin gura, deasupra dintilor de jos, iar o mica portiune din osul mandibulei, cel care da aspectul alungit al fetei, va fi indepartat.
Functie de dificultatea interventiei, aceasta poate dura 1-3 ore.

POSTOPERATOR

Dupa interventie, veti avea un disconfort dat de edem si usoara durere, care se calmeaza usor la administrarea de algocalmin; de asemenea, este important sa purtati un bandaj elastic cel putin 7 -10 zile, pentru a nu risca sa deplasati implantul. Daca operatia se face prin gura, primele zile veti avea un regim alimentar restrictionat la lichide si alimente moi.
Puteti avea senzatia de amorteala si furnicaturi in buza inferioara si menton pina la 3 luni de zile, iar edemul va dispare in primele 2-3 saptamini, desi uneori poate persista pina la 6 saptamini ,daca procedura a fost combinata cu altele in zona.
Dupa aproximativ 2 saptamini va puteti intoarce la activitatile obisnuite (serviciu, sport)
De cele mai multe ori, aspectul este definitiv la 3-4 luni de la operatie.

Galerie foto inainte-dupa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Informeaza-te cu privire la viitoarea ta operatie