Brahioplastie

Brahioplastia sau liftingul de brate este o interventie chirurgicala estetica prin care se indeparteaza excesul de piele si grasime care deformeaza estetic bratele. Pielea care atarna nu numai ca da un aspect urat, dar creeaza si probleme de igiena prin transpiratie si iritatie permanenta, precum si dificultatea de a gasi imbracaminte cu maneci adecvate.

Cei mai multi pacienti care suporta aceasta interventie au avantajul de a arata mai bine si cu haine, si fara haine ( sau bluze fara maneci )

Brahioplastia se poate face la pacienti care au exces de piele si grasime la nivelul bratelor,care au o stare buna de sanatate, o greutate stabila si doresc sa-si imbunatateasca aspectul bratelor.

Majoritatea pacientilor care solicita aceasta interventie sunt cei care au scazut mult in greutate, fie ca urmare a urmarii unei diete stricte, fie ca urmare a interventiilor asupra stomacului; dupa scaderea in greutate, excesul de piele devine evident, pielea isi pierde tonusul si elasticitatea, iar aspectul bratelor incepe sa semene cu aripile de liliac , total inestetic.

Din fericire, brahioplastia reda posibilitatea de a avea un aspect natural, armonios al bratelor, precum si libertatea  de a purta hainele care se potrivesc cel mai bine corpului fiecaruia.

Aceasta interventie se poate efectua fie ca operatie unica, fie in asociere cu alte interventii de remodelare corporala, cum ar fi abdominoplastia, liftingul mamar, lipoaspiratia sau liftingul facial.

Interventia se face sub anestezie generala, iar spitalizarea este necesara cel putin o zi; cicatricea care ramane depinde de cat de mare este excesul de piele care se va indeparta; ea variaza de la cativa cm, caz in care poate fi plasata orizontal, la baza axilei, pana la o cicatrice lunga de la axila pana aproape de cot, uneori cu prelungire pe toracele lateral ( atunci cand este vorba de excesul de piele dat de scaderea masiva in greutate).

Tipul de cicatrizare depinde foarte mult de particularitatile de vindecare ale fiecarei persoane. In general, cicatricea va fi plasata in asa fel incat sa fie ascunsa vederii atunci cand persoana respectiva sta cu mana pe langa corp ( pozitia normala de deplasare in societate).

Toate detaliile legate de interventie, recomandarile postoperatorii si analizele preoperatorii, vor fi discutate cu medicul plastician inainte de interventie, la consultatie. Recuperarea este in general rapida, de 10-14 zile, iar cicatricile se vor estompa in aproximativ 1 an de la interventie.

Obtinerea unui aspect cat mai natural , personalizarea interventiei functie de aspectul anatomic particular al fiecarei persoane, depinde de experienta si simtul artistic al medicului plastician.

Cazul 1

blank

Cazul 2

blank

Articole recomandate

Informeaza-te cu privire la viitoarea ta operatie