Noua metoda de intinerire faciala: injectarea de grasime proprie

Studiile efectuate in ultima perioada de timp asupra procesului de imbatranire au dezvaluit faptul ca acest proces se manifesta nu numai prin caderea tesuturilor sub actiunea gravitatiei, ci si prin modificari de structura si volum a tesuturilor fetei, inclusiv atrofia oaselor fetei. In ultimii 10 ani, procedura de transfer de grasime la fata a inceput sa fie din ce in ce mai des folosita, acum devenind o metoda uzuala de reintinerire a fetei, cu rezultate exceptional de bune.

Grasimea personala este un material de umplere ideal, deoarece:

  • Este absolut biocompatibila, fiind tesutul propriu al organismului
  • Se gaseste suficient in cantitatea dorita
  • Este integrata in mod natural in propriile tesuturi si are potentialul de a deveni permanenta
  • Inlocuieste de obicei exact tesutul care lipseste din zona respectiva

Transferul de grasime la fata in scopul rejuvenarii este o arta ce necesita o tehnica si o experienta deosebita , incepand cu  momentul punerii indicatiei, alegerea zonei de grefare si a celei de recoltare, precum si metoda de injectare in zona selectata.pentru obtinerea unor rezultate bune in timp, este important ca recoltarea grasimii sa se faca cu sisteme atraumatice, grasimea sa fie purificata si concentrata, emulsionata , iar injectarea sa se faca cu instrumente specializate, fine, repartizata in straturi anatomice, personalizate la fiecare pacient.

Astfel, transferul de grasime se foloseste in scopul corectarii aspectului imbatranit al fetei prin :

  • Umplerea cearcanelor, pometilor, obrajilor sau santurilor nazolabiale adancite
  • Umplerea zonelor temporale ( tample) depresionate, a sprancenelor aplatizate
  • Umplerea pleoapelor superioare la ochii ce par „ infundati in orbite”
  • Umplerea buzelor si a zonelor marionette ( de la coltul gurii in jos spre mandibula)
  • Prin tehnica denumita” nanoinjectare de grasime” se pot umple ridurile fine din jurul gurii, precum si cele de la nivelul ochilor
  • Prin tehnica de nanoinjectare se poate corecta aspectul imbatranit al decolteului si ridurile de pe gat

Important de retinut este faptul ca aceasta procedura se poate face cu anestezie locala, fara a fi necesara internarea in spital, cu perioada de recuperare scurta.( de la cateva zile, pana la o saptamana).

Pacientii care au nevoie de o volumizare mai mare a fetei pot beneficia de aceasta metoda mult mai bine, comparativ cu injectarea de fillere ( acid hialuronic), deoarece, comparativ cu pretul total al seringilor de acid hialuronic necesare, aceasta procedura este mult mai ieftina si mai sigura.

Atunci cand aceasta procedura este folosita de un medic plastician cu experienta, se obtin rezultate frumoase si stabile in timp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Informeaza-te cu privire la viitoarea ta operatie