Lifting facial/cervical

Introducere

Liftingul facial este o interventie chirurgicala care are ca scop imbunatatirea aspectului fetei prin indepartarea aspectelor inestetice cauzate de virsta.Inaintarea in virsta face ca pielea sa-si piarda elasticitatea , sa apara riduri mai mult sau mai putin adinci, obrajii sa-si piarda supletea iar contururile armonioase ale fetei sa fie "frinte " de piele si tesuturi care atirna .

Operatia de lifting nu poate obtine o fata tinara, dar poate indeparta semnele vizibile ale imbatrinirii

Indicatii

Interventia de lifting facial se poate efectua la persoane cu virste cuprinse intre 40-70 de ani cu stare buna de sanatate, aceasta interventie adresindu-se atit femeilor cit si barbatilor.

Riscurile operatiei

Liftingul facial este o interventie chirurgicala de mare delicatete, necesitind cunostinte temeinice ale anatomiei fetei, de aceea este recomandat sa o efectuati la un chirurg plastic cu experienta in domeniu. In afara complicatiilor comune tuturor interventiilor chirurgicale (hematom, serom, infectie), pot apare necroze tegumentare sau leziuni ale unui ram motor al nervului facial cu deficit estetic si functional evident.Functie de tipul de cicatrizare, cicatricile vor fi mai mult sau mai putin evidente.

Indicatii preoperatorii

Nu mincati si nu beti nimic in noaptea dinaintea operatiei

Cu 2 saptamini inaintea operatiei, intrerupeti consumul de aspirina sau alte medicamente ce pot influenta coagularea singelui 

Interventia chirurgicala se efectueaza in afara zilelor de menstra

Daca aveti probleme medicale (tensiune, afectiuni vasculare, diabet, epilepsie, alergii la diverse medicamente etc.), anuntati medicul chirurg

Evitati fumatul cu cel putin 1 saptamina inainte de operatie, precum si expunerea la soare sau solar

Nu tineti cura de slabire inainte de operatie, deoarece vindecarea poate fi intirziata.

Interventia chirurgicala

Operatia se efectueaza sub anestezie generala, iar durata sa este de 3- 4 ore, functie de complexitatea tehnicilor alese.Incizia se realizeaza in pielea paroasa a regiunii temporale, coboara in fata urechii, apoi pe sub lobulul urechii, in spate pina la aproape jumatatea urechii si se pierde in par. Pielea este separata de grasimea subiacenta si de muschi; pentru un efect mai indelungat al operatiei, este recomandat sa se practice si suspensia musculaturiisi grasimii pometilor. Excesul de piele este indepartat iar sutura se realizeaza cu fire fine pentru a obtine o cicatrice cit mai putin vizibila: de obicei postoperator se lasa un tub de dren 24-48 de ore pentru a evita aparitia hematomului. In acelasi timp operator se poate realiza si corectia chirurgicala a surplusului de piele de la nivelul pleoapelor.

linting 

Spitalizarea postoperatorie

Intrucit aceasta interventie poate dura uneori destul de mult si este foarte delicata ca evolutie, este necesara o spitalizare de cel putin 3 zile, perioada in care se administreaza antibiotice, antiinflamatorii si antitrombotice.

Recuperarea postoperatorie

Postoperator, aspectul fetei este unul edematiat cu posibila aparitie a vinatailor la citeva zile; este bine ca imediat postoperator sa fie purtata o masca elastica, pentru a preveni umflarea si invinetirea exagerata a pielii fetei, aceasta asigurind si un confort deosebit. Operatia de lifting nu este una dureroasa, iar edemele si vinataile vor trece in 10-14 zile; firele de sutura se vor extrage la 7-10 zile. Dupa vindecare trebuie sa se evite expunerea la soare sau la frig exagerat.Cicatricile au o singura portiune vizibila, cea din fata urechii, dar in general aspectul va ramine putin detectabil.

Concluzii

Liftingul facial are cele mai bune efecte la pacientii cu piele tonica si structura osoasa buna.La acestia, eliminarea surplusului de piele , ridicarea muschilor faciali , indepartarea ridurilor de la nivelul gitului si obrajilor face ca aspectul fetei sa fie mult imbunatatit, redindu-le armonia si luminozitatea fetei.

Fotografii